25. Heinä, 2020

OHJATUT HARJOITUKSET ALKAVAT - VIHDOINKIN!

Kuten kaikki tiedätte, Korona-pandemia on vaikeuttanut kaikkien urheilijoiden harjoittelu- ja kilpailuelämää ympäri maapalloa. Kaikki harjoittelupaikat suljettiin maaliskuussa 2020 ja lähes kaikki kuluvan vuoden tapahtumat peruttiin tai siirrettiin ensi vuoteen. Tänään seuramme tapahtumakalenteri ja leirikalenteri on päivittynyt, joten sieltä näet kaikki tulevat tapahtumat jälleen.

Kuten kalenterista voit huomata, niin myös ohjatut harjoitukset alkavat maanantain ryhmän osalta 10.8.2020 Kuntoutuskeskus Tammenlehvässä ja perjantain ryhmän osalta 7.8.2020 Tanssiseura Hurmio ry:n sali 1:ssä.

Koska tanssivuotemme on ollut harjoittelujen ja kilpailujen osalta todella takkuinen, kannustan nyt kaikkia todella innokkaasti mukaan! Kohta taas pyörähdellään yhdessä ja juttu lentää!

Kaikki innolla mukaan toimintaan, vanhat ja uudet, Pirpyn "meidän jengiin" sopii vielä porukkaa!

Iloisin tanssiterveisin

Pirjo Pappila
tiedottaja
rahoitus- ja sponsorivastaava
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry

18. Kesä, 2020

FACEBOOK- JA KOTISIVUJEN ULKOASUT TARKKAILUUN

Seuran tiedotusryhmä ja puheenjohtaja palaveerasi eilen. Palaverin tulos: Katsottiin Facebook-sivun olevan seuran "käyntikortin" ja tästä johtuen olemme poistaneet ja poistamme jatkossakin kaikki epäasialliset julkaisut. Tämä sama pätee myös näille kotisivuille!

Tämän johdosta teimme myös seuraavat säännöt:

1 Ole ystävällinen ja kohtelias:
Yhdessä me kaikki luomme viihtyisää ympäristöä. Kohdellaan kaikkia kunnioittaen. Väittely on luonnollista, mutta ystävällisyyttä vaaditaan.

2 Ei vihapuheita tai kiusaamista:
Varmista, että kaikilla on turvallinen olo. Minkäänlaista kiusaamista ei sallita, ja loukkaavia kommentteja esimerkiksi rodusta, uskonnosta, kulttuurista, seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuolesta tai identiteetistä ei hyväksytä.

3 Pirpyn käyntikortti:
18.6.2020 Katsottiin Pirpyn Facebook-sivun olevan seuran "käyntikortti" ja tästä johtuen olemme poistaneet ja poistamme jatkossakin kaikki epäasialliset julkaisut.

4 Asiattomien tuotteiden mainostaminen:
Noudatame kaikin tavoin lakia ja hyvää journalistista tapaa, tupakka-aski- ja alkoholipakkauskuvat poistetaan. Alkoholi lasissa sallittu esim. kuohuviini.

Hyvää juhannusta kaikille!

13. Kesä, 2020

TARKENNUS TULEVASTA KOUVOLAN LEIRIVIIKONLOPUSTA

27.6.2020 EI OLE LEIRIPÄIVÄ, kyseisenä päivänä ON VAIN ohjaajakoulutus
28.6. ON LEIRIPÄIVÄ, jonka aikataulu on seuraava:

10.00-10.45 aloittelijat, Singlet, ilmainen
11.00-11.45 aloittelijat, Duot ja Combit, ilmainen
11.45-12.45 OMIEN EVÄIDEN HERKUTTELUTAUKO, paikalla EI OLE mahdollisuutta OSTAA MITÄÄN!
12.45-14.15 konkarit 1, 10,00 €
14.30-16.00 konkarit 2, 10,00 €
16.00-17.00 kahvitarjoilu KEVÄTKOKOUKSEEN JÄÄVÄLLE LIITON JÄSENNELLE JA HÄNEN AVUSTAJALLEEN!
17.00-19.00 Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n kevätkokous

SINUN TÄYTYY MAKSAA MATKAT JA ITSE VARAAMASI MAJOITUS!KOKOUKSEN AIKANA EI VOI TREENATA ITSENÄISESTI!
OSOITE: Kymsoten terapiatalo (entinen Carea-koulu), Ketunkuja 2, Kuusankoski (Ajo Vikenpolun kautta)

Pirjo Pappila
tiedottaja
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry
Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n hallitus

VAIN TÄMÄN TIEDOTTEEN TIEDOT OVAT PAIKKAANSAPITÄVIÄ!
TÄTÄ SAA JAKAA!!!

1. Kesä, 2020

TOIMINTAOHJEET ITSENÄISEEN HARJOITTELUUN TANSSISEURA HURMIO RY:N SALEILLA

Kuten tapahtumakalenteristamme voidaan lukea, niin itsenäinen harjoittelu on mahdollista tästä päivästä alkaen. Mutta harjoittelemaan ei voi mennä vapaasti vapaaseen saliin kuten ennen, vaan ilmainen harjoitteluaika on varattava sähköpostitse. Lähetä sähköposti osoitteeseen: johanna.honkanen@hurmio.fi ja ilmoita haluamasi harjoitteluaika, nimesi, sekä mahdollisen parisi nimi ja avustajan nimi. Vastaussähköpostissa saat tiedon, missä salissa on sinulle varattu harjoitteluoikeus.

Saavu Hurmiolle juuri ja juuri ennen omaa vuoroasi, älä jätä tavaroitasi yleisiin tiloihin ja hiero käsiisi pyöreällä punaisella pöydällä olevaa käsidesiä. Tartu käsidesipulloon esimerkiksi nenäliinalla tai wc-paperilla. Tämän jälkeen mene sinulle varattuun saliin, jonne voit "levittäytyä" vapaasti. Käytä tavaroillesi mieluiten valkoisia puutuoleja. Pidä ovi kokoajan suljettuna.

Inva-wc, välitilan keittonurkkaus ja neuvotteluhuone ovat myös sinulle turvallisia, kunhan käytät käsidesiä vaihtaessasi tilaa. Käsidesipulloa ei saa kuljettaa mihinkään ja ennen harjoitussaliin paluuta sinun on jälleen käytettävä käsidesiä.

Pienimmässäkään flunssassa harjoitussaliin tai edes Hurmion tiloihin ei saa mennä!

Välitäthän toisista ja myös itsestäsi noudattamalla näitä ohjeita!

Pirjo Pappila
Tiedottaja
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry

20. Maalis, 2020

Koronaviruksen vaikutukset yhdistyksemme toimintaan

Kuten tiedämme, Suomi elää nyt erittäin vaikeassa tilanteessa. On otettu käyttöön valmiuslaki, mitä ei ole käytetty sitten toisen maailmansodan. Kokoontumisia, tapaamisia ja tekemisiä on rajattu. Tämän vuoksi myös meidänkin harjoituksemme ovat nyt tauolla, alustavasti, 13.04.2020 saakka. Seuraan hyvin tarkasti Suomen hallituksen sekä ministeriöiden linjauksia suhteessa toimintaamme.

Velvollisuuteni kunnallispolitiikassa ja yhteiskunnan kivijalassa yrittäjänä ovat olleet sen verran mittavia, etten ole ehtinyt laatimaan näitä tärkeitä tiedotteita. Onneksi yhdistyksessämme on varatiedotuskanava, jota varatiedottajamme Zaida-Ester Launis on erittäin hienosti hoitanut. Kiitän Häntä sydämestäni tehtävieni sijaistamisesta. Näin olemme saaneet yhdistyksemme jäsenille laadukasta täsmäaikaista tietoa muutoksista.

Moni varmaan miettii, miten yhdistyksemme toimii, välittömien toimien avulla, harjoitusmaksujen osalta, jotka eivät nyt toimintasulun aikana toteudu. Sen takaan myös yhdistyksemme rahoitus- ja sponsorointivastaavana, että yhdistyksemme hallitus tulee toimimaan lainkirjaimen mukaan ja maksetut harjoitusmaksut tullaan joka tapauksessa hyvittämään toimintakiellon jälkeisenä aikana. Kuitenkin katson, että on viisaampaa sekä kirjanpidollisesti parempi ratkaisu, hyvittää hyötymättä jääneet harjoitusmaksut tulevista harjoitusmaksuista kuin ryhtyä maksujen palautuksiin. Tämä olisi yhdistyksemme rahastonhoitajalle sekä kirjanpitäjälle kohtuuton rasite. Mutta kuten jo sanoin, sen takaan, että jokainen hyvitsyeuro käsitellään kuten laki velvoittaa, ja että käsittelytapa on jokaiselle tasa-arvoinen.

Vaikka elämme poikkeusaikoja, se ei tarkoita sitä, että myöskin tanssin pitäisi olla tauolla. Koitetaan itse tai yhdessä keksiä tapoja toteuttaa omaa harjoittelua kaikella leveydellä, myös lihasharjoittelun osalta, sillä se tulee olemaan meille kaikille erittäin tärkeää tulevina viikkoina, koska kuntoutuksemme on myös tauolla. Tähän asiaan tulen kantamaan korteni ketoon ja puheenjohtajaltamme luvan saatuani tulen jakamaan yhdistyksemme Facebook -sivulle ohjausvideoita, joiden avulla voitte siten kotioloissa treenata!

Muistutan kuitenkin, että jokainen suomalainen on samassa rajoitustilanteessa, emme ole eriarvoisessa tilanteessa vammamme vuoksi. Toivotan teille kaikille aurinkoisia hetkiä ja pidetään yhdessä toisistamme huolta.

Tämmöisessä vaikeassa tilanteessa on tärkeää, että sosiaaliset suhteet pysyvät yllä erittäin vahvasti. Tämän vuoksi avaan yhdistyksellemme keskusteluryhmän, jossa voimme höpöttää vapaasti kulumisiamme. Aluksi tulen liittämään ryhmään kaikki Facebook -sivumme ylläpitäjät ja sen jälkeen yhdessä liittelemme jokaisen yhdistyksen jäsenen pulina ryhmäämme.

Ollaan tiiviisti kuulolla!

Välittävin terveisin

Pirjo Pappila
tiedottaja
rahoitus- ja sponsorointivastaava
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry
Oulu

16. Tammi, 2020

Vuoden 2020 pyörätuolitanssijoiden A-maajoukkue vahvistettu

Suomen pyörätuolitanssiliitto ry:n hallituksen kokouksessaan 15.1.2020 vahvistama A-maajoukkue vuodelle 2020:

Combi 1:
Timo Pyykkönen & Tuuli Harju (Kouvolan Terpsikerho ry)

Duo 1:
Gustav Antell & Karin Antell (Pyörätuolitanssiseura Wendarit ry)

Duo 2:
Karl Andersson & Hanna Ihantola (Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry)
Leevi Ketola & Zaida-Ester Launis (Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry)

Single 1:
Pirjo Pappila (Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry)

Onnea valituille!

Pirjo Pappila
tiedottaja

14. Tammi, 2020

Oikaisu vallitsevaan väärään tietoon!

Monilla on käsitys, että maksaessaan Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry:n jäsenmaksun, joka sisältää Suomen pyörätuolitanssiliitto PYTLI ry:n jäsenmaksun, astuisi voimaan tapaturmavakuutus lajiliiton kautta.

TÄMÄ EI PIDÄ PAIKKAANSA! Siksi on erittäin tärkeää, että myös jokainen harrastava tai esiintyvä pyörätuolitanssijat hankkivat itselleen H-lisenssin oheisesta linkistä. Lisenssin hinta koko vuodelle on 15 € ja se kattaa kaikki harjoituksissa, leireillä, esiintymisissä ja niiden matkoilla tulevat tapaturmat.

LISENSSI ON HENKILÖKOITAINEN! Eli Duo- ja Combi-parien kumpikin tanssija tarvitsee oman lisenssin.
Lisenssin hankit täältä: https://pyoratuolitanssi.fi/lisenssi/

Pirjo Pappila
tiedottaja

1. Tammi, 2020

Hyvää vuotta 2020!

Vuosi on nyt vaihtunut ja on aihetta muistuttaa kahdesta asiasta:

1. Hanki lisenssi
Kaikilla kilpailevilla pyörätuolitanssijoilla TÄYTYY POIKSEUTTA OLLA VOIMASSA A-LISENSSI. Sen hinta tänä vuonna on 65,00 €. Se sisältää Sportti-vakuutuksen, joka kattaa KAIKKI TAPATURMAT kaikissa lajia tukevissa harjoituksissa ja kilpailuissa sekä niiden matkoilla että majoituspaikoissa.

Myös harrastavan pyörätuolitanssijan tai esiintyvän pyörätuolitanssijan on hyvä hankkia H-lisenssi, jonka hinta on 15,00 €. H-lisenssin turvalaajus on sama kuin A-lisenssissä lukuunottamatta kilpailuja. Lisenssien hinnat koko vuodeksi, tapaturmakohtainen omavastuu 100,00 € ja oikeus saada hoitoa yksityissektorilla.
Lisenssin hankit täältä: https://pyoratuolitanssi.fi/lisenssi/

2. Pidä luokittelusi ajantasalla
Jos kehossasi tai apuvälineissäsi tapahtuu muutos, ota yhteyttä PYTLI:n luokittelupäällikköön Hilla Turtiaiseen, HÄN TIETÄÄ, AIHEUTTAAKO MUUTOS TOIMENPITEITÄ!

Pirjo Pappila
tiedottaja

Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry:llä historiallinen hetki!

Eilen Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry tekivät historiaa, sillä seuran puheenjohtaja Vappu Pihlajamäki (kuvassa vasemmalla) ja Tammenlehväkeskus Oy:n kuntoutus- ja kehittämispäällikkö Titta Soimasuo (kuvassa oikealla) vahvistivat yhteistyösopimuksen, jonka ansiosta Pirkanmaan pyörötuolitanssijat ry:n tanssijat saavat harjoitustilat Tammenlehväkeskus Oy:n tiloista 13.1.2020 alkaen.

Yhteistyösopimukseen kuuluu myös se, että seuran tanssijat ohjaavat ja neuvovat viikoittain ensimmäisen tunnin ajan oman vapaaharjoittelunsa ohessa kuntoutuskeskuksen kuntoutujia tanssinpyörteisiin. Yhteisharjoittelun jälkeen tanssijat harjoittelevat vanhaan malliin kaksi tuntia ohjatuissa harjoituksissa, joita pääsääntöisesti vetää vuoden 2021 loppuun saakka tanssin monitaiturimies Paolo Ventura (kuvassa vasemmalla).Tällä yhteistyösopimuksella päättyi Pirkanmaan pyörötuolitanssijoiden pitkäaikainen harjoittelu Tampereen kaupungin omistamassa Hervannan vapaa-aikakeskuksessa – tästä yhteistyöstä haluamme sydämistämme kiittää Hervannan vapaa- aikakeskuksen henkilökuntaa auttamislähtöisestä toiminnasta.

Tämän yhteistyösopimuksen solmimista oli myös todistamassa seuran pitkäaikainen yhteistyökumppani valokuvaaja Jari Salopino Kuvauspalvelu Salopinosta.

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan, mitä kaikkea tulevaisuus tämän yhteistyön myötä antaa, sillä Tammenlehväkeskus Oy:n tiloissa on laajat mahdollisuudet monenlaiseen tanssiharjoittelua tukeviin toimintoihin esimerkiksi upea kuntosali, jonka käyttömahdollisuus tanssijoille voisi olla yksi yhteistyösopimuksemme laajentamiskohde.

Pirjo Pappila
tiedottaja
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry


Kuva: Jari Salopino / Kuvauspalvelu Salopino

10. Joulu, 2019

Kiitos ja hyvää lomaa!

Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry. kiittää kaikkia tanssijoita, avustajia, ohjaajia, vapaaehtoisia sekä yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta 2019!

Nyt on joulutauon aika 16.12.2019 harjoitusten jälkeen! Palaamme parketeille 13.1.2020.

Iloista joulunalusaikaa kaikille!

10. Joulu, 2019

Doping-skandaali puhututtaa myös paraurheilijoita!

Kiireinen työpäiväni sai ikävän sävyn seuramme puheenjohtaja Vappu Pihlajamäeltä saanimani puhelun myötä. Viestinsä oli karu, mutta myöskin sanattomaksi vievä - somessa oli jo useaan kertaan jaettu Iltalehden kohu-uutista Venäjän doping-skandaalista! Järkyttyneet sanani meinasivat tukahtua ihmetyksen vuoksi, sillä edellinen Wadan asettama kilpailusulku päättyi vasta keväällä, maaliskuussa.

Nykyinen kilpailusulku kattaa isot arvokisat eli Olympialaiset ja MM-kisat neljän vuoden ajan ja tämä on yksi Wadan voimakkaimmista sanktioista puhtaan urheilun puolesta.

Vielä on avoimena skandaalin vaikutukset lajiimme, siksi on hyvä muistaa, että kaikki kilpailevat pyörätuolitanssijat ovat velvollisia noudattamaan doping-säädöksiä. .Käytännössä tämä tarkoittaa pitämään huolen siitä, ettei käytössä ole kiellettyjen listalla olevia lääkkeitä. Asian voit tarkistaa täältä: https://kamu.suek.fi/#!/

Mikäli lääkkeesi on listalla, pyydä lääkäriä vaihtamaan lääke välittömästi ja mikäli lääke on terveydellesi välttämätön, pyydä lausunto erivapaustodistusta varten. Lisätietoja: Anna Simula / SUEK. MUISTA, VASTUU ON AINA URHEILIJALLA ITSELLÄÄN!

Pirjo Pappila
tiedottaja
Oulu

13. Kesä, 2019

Seurallemme tuntuvaa tunnustusta monesta tuutista!

Kesän vehreys ja auringonpaiste saavat aina kaikki hymyilemään, mutta meillä pirpyläisillä on todella aihetta hymyyn. Alkuviikosta Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry palkitsi, aivan oikeutetusti, seuramme puheenjohtajan Vappu Pihlajamäen Hyvä tyyppi -kunniakirjalla sekä T-paidalla pyyteettömästi erityisliikunnan eteen pitkään tehdystä vapaaehtoistyöstä.

Tämän lisäksi seuramme Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry palkittiin, keväällä pidetyn valtakunnallisen äänestyksen pojalta, Aito Säästöpankkien Hyvä teko 2019 -lahjoituksellla. Saatu lahjoitus tullaan käyttämään, luovutustilaisuudessa yhtenä vastaanottajana olleen, IPC Duo-tanssijamme Karl Anderssonin mukaan Tampereella 2.8. - 4.8.2019 pidettävien kansainvälisten pyörätuolitanssikilpailuiden kahvion sekä buffetin kuluihin.

https://www.saastopankki.fi/fi-fi/pankit-ja-konttorit/aito-saastopankki/ajankohtaista/hyvia-tekoja-2019

ttps://www.facebook.com/147819305380554/posts/1330911830404623/

Näiden lisäksi myös oululainen IPC-tasolla kilpaileva Single-tanssijamme Pirjo Pappila sai yksilöurheilijana saman äänestyksen pohjalta Säästöpankki Optian Hyvä teko 2019 -stipendin.

Kaikkia onnitellen

Pirjo Pappila
Tiedottaja
Rahoitus- ja sposorointivastaava
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry

28. Touko, 2019

Kevätkautemme päättyi!

Seuramme kevätkautemme ohjattujen harjoitusten osalla päättyi 27.5.2019. Lämmin kiitos Carola Tuokolle "Meidän jengimme" luotsaamisesta. Hän ammattitaidollaan ja yksilöjohdanteisella opetustavalla vahvisti yhteenkuuluvuuttamme ja pohjasi kilpailevat tanssijamme huikeisiin suorituksiinsa ja harrastetanssijamme onnistumisen hetkiensä ansiosta luottamaan enemmän itseensä ja kykyihinsä.

Päättynyt kausi toi tanssijoillemme lukuisia mitaleja, kaikki kilpailutulokset tanssijoidemme osalta löytyvät Kilpailutulokset -sivulta. Onnea kaikille vielä kerran!

Vaikka ohjatut harjoituksemme ovatkin nyt päättyneet, ei tannsijamme suinkaan lepää pelkästään auringossa. He luovat tanssin taikaa monissa esiintymisissään, treenaavat itsenäisesti Tanssiseura Hurmio ry:n saleilla tulevia kilpailujaan varten ja ottavat osaa useille valmennusleireille sekä muutamaan kilpailuun. Kotisivujemme Tapahtumakalenteri kertoo, missä voit nähdä upeiden tanssijoidemme huikeita suorituksiaan.

Kesä päättyy Tampereella pidettäviin kansainvälisiin Paralympia komitean alaisiin kisoihin, johon tansssijamme hyvin laajasti osallistuvat. Seuramme on osa järjestäjäyhteistyötä ja sen pohjalta puuhaa riittää! Tulethan kannustamaan ja kokemaan todellista tanssin taikaa!

Harjoitukset alkavat jälleen 12.8.2019 klo 15.00. Tapahtumissa tavataan!
Kiitos kaikille menneestä kaudesta ja mukavaa sekä lämmintä kesää!

Kesäterveisin

Pirjo Pappila
Tiedottaja
Rahoitus- ja sposorointivastaava
Pirkanmaan pyörätuolitanssijat ry

Kotisivujen päivitys loppusuoralla!

7. Helmi, 2019

Vain kuvia, videoita ja tanssijoidemme esittelyt puuttuvat

Hei!
Nyt on kotisivujemme päivitys lähestulkoon valmis! Toivottavasti pidät muutoksista, jos on jokin käyttöön liittyvä ongelma motoriikkavaikeuksiesi johdosta, ota rohkeasti minuun yhteyttä! Sähköpostiosoitteeni löytyy yhteystietojen sivulta. Katsotaan yhdessä, miten voimme ratkaista ongelman siten, että voit käyttää sivujamme mahdollisimman itsenäisesti.

Tarvitsen jokaiselta seuramme tanssijalta kuvan tai parikuvan ja sen lisäksi joko itsesi kirjoittaman tai haastatteluni avulla tehdyn pienen kertomuksen eli henkilökuvauksen tanssitaipaleestasi/taipaleestanne. Ollaan tästä asiasta piakoin yhteyksissä!

Kivaa loppuviikkoa!

Terveisin

Pirjo
Tiedottaja

29. Tammi, 2019

Seuramme toimihenkilöstömme on laajentunut!

Seuramme toimihenkilönä on 28.1.2019 alkaen aloittanut uusi jäsenemme oululainen IPC-tason single 1 -luokan tanssija Pirjo Pappila. Tehtävänimikkeensä seurassamme ovat: tiedottaja sekä rahoitus- ja sponsorointivastaava.

Kiitän hallitusta antamastaan luottamuksesta! Ensitöikseni ilmoitan, että kotisivujemme sisältö tulee muuttumaan erittäin paljon ja teen päivitystä mahdollisimman nopealla syklillä. Pahoittelen muutoksesta aiheutuvaa mahdollista haittaa!

Ystävällisin terveisin

Pirjo Pappila
Tiedottaja
Rahoitus- ja sposorointivastaava