Pirkanmaan pyörätuolitanssijat - PirPy ry

Järjestämme Tampereella  pyörätuolitanssiharjoituksia Hervannan vapaa-aikakeskuksessa maanantaisin klo 15.00-17.00.

Syskuun 2012 alusta aloitimme yhteistyön Tanssiseura Hurmion kanssa,jonka myötä harjoituksia järjestetään myös Perjantaisin Tesomalla tanssiseura Hurmion tiloissa klo 17.40-18.50 jonka jälkeen on mahdollista jäädä vapaavuorolle klo 19.00-20.10.

PirPyn perustaja Aila Peräjoki, joka on koulutukseltaan fysioterapeutti toimi ohjaajana vuodesta 2009 vuoden 2017 kevääseen saakka. Toisena ja myös nykyisenä ohjaajana toimii Jarno Jokela joka on liikunnan ja tanssiurheilun monitoimimies.

Harjoittelemme sekä duo-että combi tanssia,combi-tyylissä yhdessä tanssivat pystypari ja pyörätuolia käyttävä henkilö, kun taas duo-tyylissä molemmat tanssijat ovat pyörätuolissa.

Tanssimaan voit tulla vaikka et pyörätuolia pääsääntöisesti apuvälineenäsi käyttäisikään,sillä yhdistyksemme voi lainata kunnostettuja tanssituoleja harjoituskäyttöön. Teemme myös tanssireissuja lähilavoille,jossa testaamme yhdessä opittuja tanssitaitojamme. Lisäksi olemme esiintyneet monissa tapahtumissa.

Pyörätuolitanssia on harrastettu Suomessa jo 80-90-luvuilta lähtien vaihtelevasti ja se soveltuu liikuntarajoitteiselle henkilölle, joka käyttää pyörätuolia tanssiessaan,sekä myös ns. terveelle pystytanssijalle.

Parhaiten tutustut lajiin tulemalla harjoituksiimme ja kokeilemaan sitä käytännössä.

Liittymällä joukkoomme voit harjoitella tanssia niin seuratanssitasolla tai voit halutessasi asettaa tavoitteeksi vaikkapa kilpatanssin harjoittelun.Valinnan teet itse!

Lisää tietoa pyörätuolitanssista ja sen harrastusmahdollisuuksista eri paikkakunnilla löydät Suomen pyörätuolitanssiliiton nettisivuilta: www.pyoratuolitanssi.fi